18
фев
Мъфини с белтъците, останали от тирамисуто
![]() |
Необходими продукти:
5 бр. белтъци
220 гр. захар
100 мл. олио
100 мл. прясно мляко
300 гр. брашно
2 бр. ванилии
1-2 с.л. настъргана лимонова кора
1 опак. бакпулвер
плодове - по желание
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг, след което на части и внимателно добавяте захарта. Бъркането продължава, докато захарта не се разтвори напълно. Към готовата смес се добавят на тънка струя и при постоянно разбъркване олиото и прясното мляко. В друга купа се смесват брашното, ванилиите, кората от лимона и бакпулвера. Разбъркваме и добавяме сухите съставки към сместа. Аз сложих и една, две малки шепи замразени горски плодове. Във форма за мъфини се слагат хартиените чашки, пълнят се със смес 2/3 от обема им и се пекат в предварително загрята на 180ºC фурна за около 15-20 минути. За да са по-красиви и не чак толкова обикновени, можете да ги украсите с маслен крем и сладкарска боя и да ги шприцовате с него.